שירותי תוכנה הניתנים על ידי חברת פרודקטיב, הם יעילים, מהירים ומשתלמים לחברות, בזכות צוות שכיר של מתכנתים באפריקה. ענקיות התוכנה בעולם כבר גילו את המתכנתים באפריקה
בשנים האחרונות, ההייטק הישראלי חווה פריחה יוצאת דופן עם מספר שיא של חדי קרן, גיוסי כספים וחברות שמונפקות בבורסות העולם. עם זאת, השנה החולפת סימנה מגמה של ההאטה וכללה גל פיטורים, עקב המשבר האינפלציוני שהעולם נכנס אליו. אף על פי כן, חברות הטכנולוגיה עדיין מתמודדות היום עם קשיים לגייס מתכנתים ומפתחים מומחים, וקיים מחסור משמעותי בכוח אדם מיומן. אתגר גיוס העובדים קיבל השנה תפנית נוספת, בעקבות הלחימה באוקראינה והקושי לגייס עובדים מיומנים, שהביאו חברות רבות לחפש פתרונות במקומות אחרים. אחד הפתרונות היצירתיים בהקשר זה שעלו, הוא גיוס מתכנתים מקניה וגאנה וממדינות נוספות באפריקה, הכוללות מרכזי פיתוח מתקדמים.
אם חשבתם על צוות פיתוח יעיל, מהיר ואיכותי מאוד, בשנים האחרונות, אפשר למצוא אותו יותר ויותר בצוותי פיתוח תוכנה באפריקה. כך גם מתאפשרת עבודה סינכרונית בשעות עבודה של המשק והתוצאות טובות משמעותית, לעומת מדינות הפועלת בשעות עבודה השונות מישראל.
רבות מחברות הטכנולוגיה הגדולות בעולם מחזיקות מרכזי פיתוח במדינות היבשת. מיקרוסופט לדוגמא מפעילה מרכז פיתוח של 500 מהנדסים בניירובי וכ-200 בלאגוס. רק במרץ האחרון הכריזה החברה על הקמת שני משרדים חדשים במרכזי פיתוח בקניה, ניירובי, ניגריה ולאגוס, והקמת מכון מחקר חדש בניירובי, קניה. גם גוגל מקיימת מעל לעשור פעילות ביבשת, וב-2021 אף הכריזה על תוכנית מיוחדת להשקעה של מיליארד דולר ב-5 השנים הבאות, עבור מיזמים וסטארטאפים, בין היתר בתחום הקישוריות והטרנספורמציה הדיגיטלית. אינטל ו-vodophone הן גם חלק מענקיות הטכנולוגיה שביססו את פעילותן ואת התשתיות שלהן באפריקה.
ע"פ בלומברג, ב-2021 חברות הייטק מהיבשת גייסו כ-5 מיליארד דולר, סכום ששוה לכל 3 השנים שקדמו לכ. כדי לחזק נתונים אלו, ביוני האחרון, ארגון Endeavour Nigeria שכולל יזמי טכנולוגיה משפיעים, פירסם דו"ח שבמרכזו ההערכה שמגזר הטכנולוגיה באפריקה, שהיום מוערך בכ-115 מיליארד דולר, ירשום בשנים הבאות צמיחה משמעותית, ועד 2050 יהיה שווה כ-712 מיליארד דולר.
בתחילת 2022, גוגל אף פירסמה דו"ח מיוחד שכלל סקירה מקיפה על תעשיית הטכנולוגיה ביבשת. אחת המסקנות העיקריות שלו היו שלמפתחים ומתכנתים אפריקאים יש ניסיון מוצק הן בסביבות אינטרנט והן בסביבות ניידות, כאשר אחד מכל שני מפתחים יוצר אפליקציות לאנדרואיד. אנדי וולק ראש מערך הפיתוח והסטארטאפים של גוגל באפריקה אף מציין שמפתחים אפריקאיים, היו חלוצים בפיתוח שירותים פיננסיים בבנקאות פתוחה מבוססי API.
כל אלה הביאו לכך שהפערים בידע והניסיון של מתכנתים ומפתחים מאפריקה, לעומת שאר העולם, הצטמצמו באופן ניכר וענף ההייטק האפריקאיי נמצא במגמת תאוצה משמעותית, עם עובדים המציגים ידע ומומחיות רבה ולומדים באוניברסיטאות מעולות, שביכולתם לבצע משימות תוכנה עמוקות ומורכבות.
"בישראל ובעולם כולו אנחנו רואים בשנים האחרונות, יותר ויותר חברות שמגייסות מתכנתים מאפריקה עבור פיתוחי תוכנה ופרויקטים שונים. אפשר למצוא היום מתכנתים בגאנה ובקניה, בעלי ניסיון וידע נרחב, שיכולים לסייע לחברות ההייטק בישראל להתגבר על מחסור בכוח אדם לפרויקטים", מספר עידן מלול, מנכ"ל פרודקטיב, המתמחה בפיתוח ועיצוב מוצרי תוכנה, אשר השיקה בחודשים האחרונים פעילות אוף שור במיקור-חוץ ייחודית, עם צוותים מובחרים בקניה וגאנה.
"אפריקה עברה התפתחות חסרת תקדים בשנים האחרונות. הכלכלות בה מציגות צמיחה משמעותית, לצד כוח אדם צעיר ונלהב, שמחפש למצות את הפוטנציאל הרב הטמון בו. אחד היתרונות המשמעותיים בהשכרת מתכנתים מגאנה, קניה ומדינות אחרות ביבשת, הוא שעלות העבודה שלהם נמוכה בהרבה, בהשוואה למתכנתים מאוקראינה למשל, אבל המיומנות שהם מציגים היא גבוהה מאוד, ובניגוד לסטיגמה שווה או אפילו עולה על מתכנתים מאוקראינה והודו".
"אנחנו רואים היום יותר ויותר חברות וארגונים, שמחפשים לגייס כוח אדם, שיאפשר להם גמישות ורסטיליות מקסימלית. המציאות החדשה מחייבת אותם כל ארגון להגיב הרבה יותר מהר לשינויים. הזמינות של טאלנטים שיאפשרו לו לפתח במהירות פרויקטים ולצאת איתם לשוק, כדי להקדים את המתחרים ולהפגין עליונות היא קריטית יותר מאי פעם". מוסיף מלול.
שירותי תוכנה ופיתוח לחברות מובילות במשק הישראלי
כבר למעלה מ-7 שנים שחברת פרודקטיב מספקת בהצלחה, לעשרות חברות, עסקים וארגונים שירותי פיתוח תוכנה שונים, החל מפיתוח תוכנות ותהליכים ארגוניים, אפליקציות, אינטגרציות והתאמות שונות. שירותי התוכנה במיקור החוץ מספקים מענה מקיף והוליסטי הן עבור פרויקטים שוטפים והן עבור הוצאת מוצרים חדשים לשוק.
היתרונות הבולטים של פיתוח התוכנה בפרודקטיב הוא בעיקר בזמני תגובה יעילים ומהירים. בעוד שפיתוח תוכנה בארגון דורש לעיתים זמן ומשאבים גדולים יותר, לעתים גם גיוס נוסף של כוח אדם, פרודקטיב מציעה גמישות ויעילות גבוהה. מאחר וכל המתכנתים של פרודקטיב הם עובדים של החברה ומציעים שירותי פיתוח מגוונים, דרישות פיתוח שונות מקבלות מענה מהיר ומקצועי על ידי צוות המפתחים.